Nu skal det prøves igen : Hyldeblomstchampagne 2.
Ingredienser
20 hyldeblomst hoveder
1 kg sukker
Saften af 3 citroner, - 1 i med skal
Vingær . Biorerm Doux ( som skulle efterlade en del sødme)
Gær næringsstoffer
5 liter kogende vand afkølet til stuetemperatur
Kog 5 liter vand - stil til afkøling
Skyl forsigtigt hyldblomsterne og klip de grove stilke af, for meget stilk kan tilføje en uønsket bitterhed til saften.
Læg dem i en steriliseret spand og bland grundigt med sukker. Tilsæt citronskal og saft. Lad det stå i ca. tre timer, eller til vandet er nået under 25 C. - Tilsæt vand og rør indtil sukkeret er opløst. Tilsæt gær og gærnæringsstoffer
OG 1060
Sæt låg på spanden med gærlås ..........Fortsættelse følger men plane er
-lade det gære én uge derefter sigte blomster fra
-lade det gære 2 uger mere og forhåbentlig ned under FG på 1015
-Hæld på flaske............vente